Wasstraat machine Detom

Wasstraat

Om uw auto mooi en schoon te houden, beschikken wij over een volautomatische wasstraat. Wij hebben vier verschillende wasprogramma’s. Voor iedere auto hebben we een geschikt programma! Vraag onze deskundige medewerkers om advies, zo krijgt jouw auto precies wat hij nodig heeft.

Tip

Was uw auto minstens één keer per twee weken. Een schone auto rijdt fijner, behoudt zijn waarde en is beter zichtbaar in het verkeer.

Openingstijden

Maandag: 8:00-21:00
Dinsdag: 8:00-21:00
Woensdag: 8:00-21:00
Donderdag: 8:00-21:00
Vrijdag: 8:00-21:00
Zaterdag: 8:00-21:00
Zondag: 8:00-21:00

Nadere uitleg van de verschillende gangen van de wasprogramma’s bij Détom Oegstgeest:

 

Wassen

Uw auto wordt heen-en terug zorgvuldig gewassen met water en biologisch afbreekbare shampoo. De zijborstels staan bovendien tijdens het wassen schuin, in een automatisch aan het voertuig aangepaste hoek. Aan de voor- en achterzijde vindt een dubbele overlap plaats door zowel de dak- als zijborstels. Hierdoor wordt bij alle automodellen een perfect wasresultaat gegarandeerd. Uw auto wordt zorgvuldig gewassen met SofTecs® wasmateriaal. Dit bijzonder zachte, geschuimde polyethyleen reinigt ook gevoelige lak zonder de minste sporen na te laten. Daarom werd SofTecs® in de vergelijkende test "Wasmaterialen" door de Duitse ADAC uitgeroepen tot winnaar. 

 

Drogen

Het water op uw auto wordt weggeblazen m.b.v. krachtige zijblaasmonden in het portaal en de FlexStream dakblaasmond die nauwkeurig de contouren van uw auto volgt. Aan de achterzijde zwenkt de dakblaasmond naar boven en beneden voor een optimaal droogresultaat. Tijdens dit proces worden de zijblaasmonden tijdelijk uitgeschakeld om werveling van waterdruppels op de achterzijde van uw auto te beperken. Zodra het portaal weer naar voren rijdt worden de zijblaasmotoren weer ingeschakeld.

 

Wielwassen

De positie van de wielen wordt via infrarood lichtcellen afgetast. De draaiende borstels worden door middel van pneumatische cilinders naar de wielen geleid en wassen met een vooraf ingestelde aanlegdruk. Daarbij wordt de draairichting eenmaal gewisseld voor optimaal wasresultaat. Om de wielwassing te optimaliseren zijn de wielwasborstels met een geïntegreerde hogedruk-sproeiers uitgevoerd. Er wordt met ca. 70 bar druk en veel water ook de delen van de velgen gereinigd waar de roterende borstels niet kunnen komen. Voor het beste resultaat kiest u een programma met Wheelflash.

Hogedruk voorwas

Tijdens de eerste gang van het portaal wordt grof vuil van de voor- zij en achterkant van uw auto ontdaan van los vuil en zand d.m.v. roterende turbo-nozzels met 70bar druk en veel water.

 

Schuim voorwas

De gehele auto wordt besproeid met fris ruikend schuim. Dit schuim weekt vastzittend vuil los zodat uw auto beter schoon wordt.

 

Intensieve voorreiniger

Effectieve reinigingschemie  weekt tijdens het voorwassen in twee gangen het grove vuil los. Met de infraroodgestuurde, contourvolgende FlexStream dakblaasmond en de extra zijsproeiers wordt heel precies en efficiënt speciale warme reinigingschemie op het voertuig gesproeid. Speciaal geschikt voor vervuiling van bijvoorbeeld insecten.

 

Intensieve hogedruk voorwas

Tijdens de eerste gang van het portaal wordt grof vuil van de voor- zij en achterkant van uw auto ontdaan van los vuil en zand d.m.v. roterende turbo-nozzels met 70bar druk en veel water. Tijdens de 2e gang worden tevens het front, motorkap, dak en achterzijde door in de Flexstream-dakblaasmond ingebouwde turbo-nozzels grondig gereinigd. Speciaal aanbevolen bij flinke vervuiling van bijvoorbeeld insecten, vogeluitwerpselen en ander wegvuil zoals strooizout.

 

Bodemreiniging

De onderzijde van uw auto wordt met veel water met middendruk zorgvuldig ontdaan van strooizout en modder. Dit programma is sterk aanbevolen in de herfst, winter en voorjaar en helpt het tegengaan van roest.

 

WheelFlash extra velgenreiniging

Sproeisysteem voor zeer nauwkeurig opbrengen van velgenreiniger, ingebouwd systeem in de WheelJet 21" wielwassers. Eerst wordt de afstand van de wielborstels tot uw wielen gemeten waarna de wielborstels zich enigszins terugtrekken. Hierna rijdt het portaal verder en worden vervolgens uw velgen met de juiste hoeveelheid velgenreiniger exact ingeneveld. Dit programma geeft het best mogelijke wielwasresultaat en is speciaal bedoeld voor lichtmetalen velgen tot wel 21”. Tip: was uw auto elke 2 weken met dit programma en uw velgen blijven als nieuw!

 

ShieldTecs premium wax

 Hoogwaardige wax met frisse geur, schitterende glans en afparelend effect. Dankzij het waterafstotende effect wordt de voorruit snel van regenwater ontdaan door de rijwind op de snelweg. ShieldTecs biedt u beter zicht in de regen waardoor u veiliger en relaxed rijd in de regen.

 

ShineTecs Polish met repair effect

Het polishprogramma conserveert de lak en vult de poriën in de lak. Na de wassing wordt het ShineTecs polishproduct in een extra wasgang met het zachte SofTecs-wasmateriaal in de lak gewreven tot een hoogglans resultaat. De kleurneutrale Acrylionic beschermlaag hardt binnen enkele uren uit en hecht aan de lak. Bij elke polishbehandeling wordt de laklaag gladder met een meer en duurzame glans tot gevolg. Vuil hecht minder en de auto is makkelijker te reinigen. Tip: kies één keer per maand dit programma en de lak van uw auto blijft als nieuw!

 

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen